Toen ik mijn huidige man leerde kennen was hij gescheiden en had hij een dochter van 9 jaar.
Altijd had ik geroepen ” voor mij geen man met kinderen”, en tja soms wordt datgene, waarover je het hardst roept dat niet te willen, keiharde werkelijkheid en een van de grootste uitdagingen in je leven!
Ineens ben je dan “bonus”moeder
of stiefmoeder (wat een akelig woord).
Een stiefmoeder doet vaak denken aan een heks of aan een boos persoon
die haar stiefkind(eren) allerlei nare klusjes op laat knappen.

Het vergt tijd, een goede introductie! en heel veel geduld,
(heel heel veel geduld) om enerzijds een stabiele relatie op te kunnen bouwen met je partner en anderzijds met de kinderen van je partner.
En dan ben je er nog niet want in dit hele nieuwe systeem waarin je terecht komt en deel van uit bent gaan maken kom je ook nog eens terecht in een ander systeem namelijk dat van de ex-partner.
En zeg nu eerlijk: een ex-partner die een nieuwe man of vrouw moet verwelkomen in het leven van haar/zijn kind, dat is alles behalve gemakkelijk.
Net zoals het alles behalve gemakkelijk is om de rol als bonus- of stiefmoeder/vader aan te nemen.
Op beide rollen zitten enorm veel overtuigingen en deze overtuigingen gaan heel erg diep. Ze raken ons diep in de kern en als we niet op een gezonde manier met elkaar een weg zien te vinden dan kan dit ENORM belastend zijn voor de kinderen en voor het hele systeem.

Breng je zelf ook nog kinderen mee in het nieuwe gezin dan heb je nog een grotere uitdaging, hoe gaat dit onderling allemaal passen, hoe voeden we op?
Komt er nog gezinsuitbreiding? Ook dan moet het systeem weer een nieuwe balans vinden!

Hoe ga je hier in vredesnaam mee om?! Hoe werk je samen, hoe communiceer je, hoe ga je om met dingen die je niet kunt veranderen? Hoe ga je om met gevoelens van onmacht en onrecht, waar word je zelf geraakt, waar vind je troost, begrip en een luisterend oor want vooral ook dat laatste heeft een (stief)ouder ook nodig. Herken jij jezelf hierin en wil je je verhaal kwijt? Heb je behoefte aan een luisterend oor en wil je weten hoe jij in je kracht kunt blijven staan?
Neem dan contact met me op!
Gun jezelf om het beste uit je jezelf te halen en het beste uit je gezinssituatie.

Hartegroet,

 Marieke, LifeTwist

 

                
Facebook
Twitter
LinkedIn