Zwangerschapscursus:
because giving birth should be your greatest achievement not your greatest fear

 

Tijdens deze zwangerschapscursus krijg je eerlijke informatie rondom je bevalling en zwangerschap en leer je functionele ademhalingstechnieken die je gaan helpen tijdens je bevalling! Wil jij goed voorbereid je bevalling tegemoet treden en een wekelijks ontspanmomentje met gelijkgestemden? meld je dan nu aan voor deze complete voorbereiding op je bevalling, kraamtijd en herstel.

OEFENINGEN

 

een mix van verschillende soorten Yoga, Mindfulness, Ademhalingstechnieken, Hypnobirthing en Nirvana fitness.


De les is voor iedereen toegankelijk omdat de oefeningen allemaal heel zacht zijn en de theorie heel praktisch. Geen vermoeiende work-out en geen onnodig gepuf, wel praktische handvaten die je echt gaan helpen tijdens je bevalling!
De oefeningen gaan je tevens helpen met het omgaan met negatieve gedachten en angst.
Dit helpt je om nog meer te kunnen genieten van het wondertje in je buik.
De unieke ademhalingsoefeningen helpen je om rustig te blijven zodat je de weeën zo goed mogelijk op kunt vangen als het zover is.

THEORIE

 

Praktisch, inzichtelijk, eye opening Stap voor stap maak je kennis met de verschillende fasen van de bevalling.
Je krijgt veel eerlijke informatie over het bevalproces. Deze informatie gaat je helpen om je wensen rondom de geboorte van je kindje op te stellen. Verder leer je om in je kracht te blijven zodat je de regie in eigen handen houdt tijdens jouw bevalling, ook als het anders loopt dan je graag had gewild. 

Elke les starten we met een kopje thee en is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. 

Voldoende kennis en vertrouwen in je eigen lichaam zorgen ervoor dat hoe de bevalling ook loopt, vrouwen positiever terug kijken op hun bevalling.
Deze cursus bereidt je voor op wat er komen gaat, om in het vertrouwen te blijven en mee te bewegen als het anders loopt dan je wenst, en wat voor opties en keuzes je hebt. Dit maakt dat je terug kunt kijken op een bevalling waarbij je zelf alles gegeven hebt om je kindje op een zo fijn mogelijke manier ter wereld te brengen. Dit zal positief bijdragen aan het herstel en verwerking van je bevalling en de start van je kindje.

Als je tijdens je zwangerschap kampt met negatieve gedachten, angst, onverwerkt trauma van bijvoorbeeld een eerdere bevalling en je hebt het gevoel dat het de (weg naar de) bevalling negatief beïnvloed neem dan contact met me op, dan kijken we of een privé sessie  je verder kan helpen. Ook als jij en je partner samen niet helemaal overeenkomen in de wensen en keuzes van de bevalling of opvoeding kunnen we samen eens kijken naar wat er nodig is om naar een plan toe te werken waar jullie beiden een goed gevoel bij hebben.

Praktische informatie

Je neemt een reeks lessen af van minimaal 10 lessen, dit omdat ik je echt iets wil leren en omdat sommige onderdelen
(voornamelijk de ademhalingstechnieken) echt herhaling nodig hebben om ze te integreren.

Tussen de 20 en 30 weken zwangerschap kun je starten met de lessen. Hoe eerder je start, hoe beter je de
ademhalingstechnieken “eigen” kunt maken en hoe beter voorbereid je de bevalling tegemoet gaat.

Afname tussen de 12 en 16 lessen heeft de voorkeur voor een goede voorbereiding.
Meestal kiezen vrouwen het aantal lessen tot en met week 38 van je zwangerschap. Daarna kun je nog losse lessen bijboeken.

Kosten:
€15,- per les.

Lestijden:
maandag 20.00 – 21.30
dinsdag 20.00 – 21.30

La PachaMama heeft een samenwerkingsverband met:

  • Verloskundige Praktijk Uitgerekend Venray
  • Verloskundige Praktijk Venray
  • Liev Kraamzorg Limburg